Allergieklachten

Hoe helpen wij bij allergieklachten?

Een allergie of intolerantie is een sterke reactie van uw lichaam op een bepaalde stof. Met onze apparatuur onderzoeken wij op welke stof uw lichaam reageert en wat we hiertegen kunnen doen.

Stel hier uw vraag  Wat is een allergie?

  Een allergie is eigenlijk niets meer dan een te heftige reactie van ons eigen afweersysteem (immuunsysteem). Het lichaam komt in aanraking met een bepaalde stof (allergeen) en constateert dat die stof gevaarlijk is. Ons lichaam komt in actie en valt de stof aan. Deze aanval is zo hevig dat wij hier zelf last van hebben. Allergieën en intoleranties behoren tot de meest voorkomende chronische ziektes in de westerse wereld.

  Volgens de laatste gegevens kampt meer dan 25% van de Nederlandse bevolking met een bepaald soort allergie! Omdat het gaat om een grote groep mensen die hier last van heeft, krijgt onze praktijk veel vragen over allergie. Hoe herkent u een allergie en is er een oplossing voor?

  Hoe weet u of u last heeft van een allergie?

  Bij een allergie kunnen zeer uiteenlopende klachten ontstaan. Sommige cliënten hebben last van vermoeidheid, hoofdpijn of buikpijn. Anderen kampen weer met gewrichtspijn, pijnlijke ogen of een afwijkende ontlasting. Ook huidaandoeningen – zoals eczeem – komen vaak voor.

  Er zijn nog zwaardere gevallen, waarbij een allergeen zelfs problemen met de ademhaling of hartklachten veroorzaakt. Omdat de symptomen heel divers zijn, is een onderzoek de enige manier om met zekerheid vast te stellen dat u last heeft van een allergie.

  Wanneer u bij ons komt met klachten die vaag of zelfs onverklaarbaar lijken maken wij gebruik van speciale meetapparatuur.

  Klachten-Lichaamsmeting

  Hiermee gaan we onderzoeken of uw klachten door een allergie veroorzaakt worden. Omdat een allergie vaak niet op zichzelf staat, kijken we naar uw lichaam en geest als geheel.

  Dit doen we door onder andere deze vragen te stellen:
  > Welke prikkels veroorzaken de allergische reactie?
  > Spelen er ook emotionele factoren mee?
  > Is er een verleden van allergie?
  > Welk type reactie treedt op?
  > Reageert het lichaam ook op vergelijkbare stoffen/prikkels?

  Deze vragen geven ons aanknopingspunten voor de behandeling.

  Apparatuur-Lichaamsmeting
  Klachten-Lichaamsmeting

  Hoe onderzoeken wij uw allergieklachten?

  De basis van onze praktijk is het zeer gericht meten van uw lichaam met geavanceerde apparatuur. Deze metingen geven ons waardevolle informatie over welk type allergie u heeft, welke systemen erbij zijn betrokken en op welke stoffen/prikkels u reageert. Deze informatie is de basis van de behandeling; een allergie kan namelijk in verschillende plaatsen van het lichaam ontstaan. Astma is bijvoorbeeld een allergie die aanwezig is in de longen, migraine is een allergie die actief is in de hersenen.

  Afhankelijk van de omstandigheden, uw situatie, uw leeftijd etc. kan een allergische stof een andere reactie oproepen. Zo kan bijvoorbeeld een koemelkallergie bij een baby huidklachten geven, waar deze later als adolescent longklachten geeft en in een nog latere levensfase kan leidden tot darmklachten of gewrichtsklachten.

  Onze apparatuur vertelt ons welke stoffen uw allergische klachten veroorzaken en welke systemen in uw lichaam hierbij betrokken zijn. Daarnaast brengen we ook in kaart of er nog vergelijkbare stoffen/prikkels zijn, waarop u ook allergisch kunt reageren.

  Deze onderzoeken kunnen inzicht geven in uw klachten

  Hulp bij allergieklachten bij lichaamsmeting

  In onze praktijk helpen we tal van mensen met klachten die ontstaan door een allergie. Om te beginnen worden hiertoe metingen verricht om te bepalen welke stoffen in uw situatie van belang zijn.

  Wanneer wij deze in kaart hebben gebracht onderzoeken we of er andere factoren betrokken zijn. Denk hierbij aan infecties, stress of onderliggende aandoeningen.

  Daarna helpen wij u bij het gericht vermijden van de stoffen/prikkels (allergenen); dit geeft vaak een directe verlichting van de klachten. Hierna geven wij u vaak tijdelijk ondersteuning met homeopathische of orthomoleculaire producten.

  Apparatuur-Lichaamsmeting

  Met specifieke behandelingen zal het immuunsysteem worden geholpen in een betere zelfregulatie te komen. We trainen het lichaam als het ware hoe het wel (of juist niet) moet reageren op stoffen/prikkels.

  Na een periode van ‘rust’ kunnen de allergenen soms weer voorzichtig worden aangeboden. Tijdens dit persoonlijke traject leren onze cliënten om zorgvuldig met hun allergie om te gaan. We herstellen de balans en we verlichten daarmee de symptomen.

  Hierdoor ervaart u weer energie en levenslust.

  Apparatuur-Lichaamsmeting
  Apparatuur-Lichaamsmeting