Chronische pijnklachten

De meeste pijntjes gaan vanzelf over. Ons lichaam is specialist in het oplossen van spanningen en blokkades. Steeds meer mensen kampen echter met chronische pijnklachten, waar ze iedere dag opnieuw last van hebben. Chronische pijnklachten zijn, in tegenstelling men soms denkt, niet normaal. Vaak besteden we weinig aandacht aan de zeurende pijn in de nek of de bovenrug, terwijl het lichaam toch een duidelijk signaal afgeeft. Er is een probleem dat opgelost moet worden. Wat zijn chronische pijnklachten en wat zijn de oorzaken?

chronische-pijn

Wat zijn chronische pijnklachten?

Pijn is een natuurlijk beschermingsmechanisme van het lichaam. Een helderder signaal dat er iets mis is bestaat niet. Het verschil tussen pijnklachten en chronische pijnklachten zit hem in tijdsduur. Veel specialisten hanteren een grens van zes tot acht weken. Het lichaam heeft dan voldoende tijd gehad om acute schade te herstellen. Is de klacht dan nog niet verholpen, dan spreekt men van chronische pijn.Pijn wordt wel gezien als de belangrijkste ziekte van deze tijd het komt veel vaker voor dan diabetes of degeneratieve ziekten. Veel voorkomende chronische pijnklachten zijn bijvoorbeeld pijn in de rug, nek of klachten aan de arm of schouder. Toch heeft de geneeskunde regelmatig geen ander antwoord dan het gebruik van chemische middelen om pijnsignalen te blokkeren of onderdrukken. Het signaal dat het lichaam probeert af te geven gaat hiermee verloren.

Oorzaak chronische pijnklachten

Chronische pijnklachten kunnen een fysieke of een mentale oorzaak hebben. In dat eerste geval kunnen pijnstillers tijdelijk uitkomst bieden. Houden de klachten aan? Dan is een onderzoek op zijn plaats. In de praktijk wordt onderzocht wat het lichaam precies wil vertellen:

 • Waar zit de pijn, wat veroorzaakt de pijn?
 • Is er sprake van een ontsteking?
 • Wat is dan de oorzaak van die ontsteking?
 • Wanneer wordt de pijn erger?
 • Is er sprake van een verkeerde houding of overbelasting van spieren?

Heeft de pijn geen aanwijsbare oorzaak, dan kan er meer aan de hand zijn: een emotionele blokkade, een tekort aan bouwstoffen, of iets heel anders. In de praktijk onderzoeken we de klachten aan de hand van gespecialiseerde technieken en apparatuur. Samen streven we naar een werkbare oplossing.

lichaamsmeting-chronische-pijnklachten-01

Het aanpakken van de klachten

Na het in kaart brengen van de oorzaak of oorzaken van de chronische pijn, wordt een behandelingsprogramma besproken. Hierbij wordt gekeken naar fysieke en mentale blokkade bij cliënten. Misschien zijn zij bang om zich te laten behandelen of voor het ontstaan van nieuwe pijn. Bij langdurige klachten is er vaak een verleden van niet begrepen zijn. Meestal zijn er langdurig pijnstillers zoals paracetamol en ontstekingsremmende geneesmiddelen gebruikt. Deze factoren werken een duurzame oplossing tegen. Onze praktijk zet in op een persoonlijk traject, het ontgiften van het lichaam en het in overleg met de voorschrijver afbouwen van pijnstillers zodat weer met plezier gewerkt en geleefd kan worden. Voedingssupplementen en homeopathische middelen en behandelingen met specifieke apparatuur worden optioneel ingezet. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam is, ook bij chronische pijnklachten, het uitgangspunt.

Wilt u meer informatie?

Vul het contactformulier in of bel.

Meer aandoeningen

Waarom ben ik altijd zo moe? Heb ik een vitaminetekort? Is wat ik eet eigenlijk wel goed voor mij? Deze en veel andere regelmatig voorkomende gezondheidsvragen beantwoorden wij in onze praktijk.

Chronische infecties

Gemiddeld duurt een verkoudheid bij de meeste mensen slechts een paar dagen. Hetzelfde geldt voor een stevige griep; velen van ons zijn na ongeveer een week weer de oude, maar helaas niet iedereen.

Allergie

Allergie is een van de meest voorkomende chronische ziektes in de westerse wereld. Volgens de laatste gegevens kampt meer dan 25% van de Nederlandse bevolking met een bepaald soort allergie.

Vermoeidheid

Steeds meer mensen worstelen met vermoeidheid. Ze stappen ’s ochtends zonder energie uit bed. Vermoeidheid kan zowel fysieke als mentale oorzaken hebben.

Ziekte van Lyme

Elk jaar worden in Nederland ruim een miljoen mensen door een teek gebeten. Ongeveer 2 op de 100 mensen loopt hierdoor de ziekte van Lyme op, wat neerkomt op zo’n 25.000 mensen per jaar.

Neerslachtigheid en depressie

Iedereen voelt zich wel eens wat minder. Daar kan een duidelijke reden voor zijn, en soms zijn we gewoon met het verkeerde been uit bed gestapt. In de meeste gevallen komen we snel weer tot rust.

Neem contact op

De Tesla lampen

Een van de meest in het oog springende behandelapparaten in de praktijk zijn de Tesla lampen. Dit is een tweetal carrousels welke wanneer ze worden aangezet een zacht geknetter produceren.

tesla-lees-meer

Testimonials

 • “Deze plek past fantastisch bij de filosofie van natuurgeneeskunde, en broodnodig om meer mensen te kunnen helpen. Heel blij hier te mogen komen en geholpen te worden.”

  T, 2017
 • “Ik voel me hier zeker thuis!”

  M, 2017
 • “Genezen willen worden, bevrijd van alle ballast, en dan ontvangen worden in zo’n heerlijke omgeving en heerlijk pand, door zulke fijne mensen!”

  M, 2017
 • “Bedankt voor de veranderingen in mijn leven. Zo lang ziek en nu zoveel positieve verandering.”

  D, 2017
 • “Ik heb veel meer levensenergie voor mezelf beschikbaar om te kunnen zijn in het hier en nu. Minder verwarring, emoties, en ik kan weer zingen.”

  J, 2017
 • “Veel positieve verhalen vooraf gehoord en toch een hele bijzondere ervaring om zelf mee te maken.”

  H, 2018
 • “Heel mooi om je zoveel beter te voelen dan jaren terug!”

  S, 2018
 • “… nu een paar behandelingen verder, begin ik mijn lijf & problemen te begrijpen.”

  J , 2018
 • “Het is een lange weg met ups en downs, maar de Borrelia is bijna op zijn retour en nu kan de genezing beginnen. We vertrouwen op de kundigheid van Kees en een toekomst zonder Lyme.”

  T, 2017
 • “Eindelijk, eindelijk, eindelijk! Het hele gezin Lyme-vrij!"

  2018

Praktijk BCE en Natuurgeneeskunde

Is een Lichaamsmeting iets voor U? Meet uw lichamelijke en geestelijke gezondheid. Waarom ben ik altijd zo moe? Heb ik een vitaminetekort? Is wat ik eet eigenlijk wel goed voor mij? Deze en veel andere regelmatig voorkomende gezondheidsvragen beantwoorden wij in onze praktijk.

Aandoeningen

Allergie
Chronische infecties
Chronische pijnklachten
Neerslachtigheid & depressie
Vermoeidheid
Ziekte van lyme

Producten

Altrient C
Timewaver Home
EMPowerplus Q Max
De Zweedse Spijkermat
KAQUN Zuurstofwater™

Contact

Zuidereinde49-1
1243 KL ‘s-Graveland
Tel. 035-5447883
info@lichaamsmeting.nl
Routebeschrijving

Disclaimer
Algemene Voorwaarden
Bestel- en leveringsvoorwaarden
Privacy document

© Copyright 2021 Lichaamsmeting.nl

Praktijk BCE en Natuurgeneeskunde

Is een Lichaamsmeting iets voor U? • Meet uw lichamelijke en geestelijke gezondheid • Waarom ben ik altijd zo moe? • Heb ik een vitaminetekort? • Is wat ik eet eigenlijk wel goed voor mij? • Deze en veel andere regelmatig voorkomende gezondheidsvragen beantwoorden wij in onze praktijk.

Aandoeningen

Allergie
Chronische infecties
Chronische pijnklachten
Depressie
Vermoeidheid
Ziekte van lyme

Producten

Altrient C
Timewaver Home
EMPowerplus Q Max
De Zweedse Spijkermat
KAQUN Zuurstofwater™
Qcup Max

Contact

Zuidereinde49-1
1243 KL ‘s-Graveland
Tel. 035-5447883
info@lichaamsmeting.nl
Routebeschrijving

DisclaimerAlgemene VoorwaardenBestel- en leveringsvoorwaardenPrivacy

© Copyright 2021 Lichaamsmeting.nl alle rechten voorbehouden | webshop door Rickid webdesign

0
0
0
0