Chronische pijnklachten

Hoe helpen wij bij chronische pijnklachten?

Pijn is allereerst een signaal van uw lichaam dat er iets aan de hand is. Daarnaast kan (chronische) pijn veel invloed hebben op uw leven. Er zijn dus meerdere redenen om goed te onderzoeken waar de pijn vandaan komt.

Stel hier uw vraag  Wat bedoelen we met chronische pijn

  We noemden al dat pijn een signaal van het lichaam is. Daarom is het best normaal om af en toe pijn te hebben. Maar chronische pijn is niet normaal!

  Met chronische pijn bedoelen we dat u last heeft van pijn die altijd aanwezig is of die steeds maar weer terugkomt. De pijn heeft echt invloed op uw leven. Misschien doordat u last heeft tijdens het werken of juist bij het ontspannen.

  Het kan zelfs zo zijn dat u bepaalde situaties of activiteiten vermijdt. Of dat uw stemming door de pijn wordt beïnvloed.

   

  Dit zijn allemaal tekenen dat uw lichaam duidelijk probeert te maken dat er iets aan de hand is.

  Veel specialisten hanteren een periode van zes tot acht weken, waarna er wordt gesproken van chronische pijn. In die periode heeft het lichaam voldoende tijd gehad om van acute klachten te herstellen. Wanneer de pijn blijft, dan herstelt het lichaam niet uit zichzelf.
  Dat is een signaal dat u niet mag negeren!

  Wat is de oorzaak van chronische pijnklachten

  Wanneer we pijn hebben, sturen onze zenuwen alarmsignalen naar het brein. Pijn is hierdoor een beschermingsmechanisme dat belangrijke informatie geeft.

  Het is daarom bijzonder onverstandig om de pijn met medicatie langdurig te onderdrukken. We voelen dan de pijn niet mee, maar het lichaam heeft nog steeds aandacht nodig.

  Om die reden is het veel beter om de oorzaak van de pijnklachten te achterhalen, zodat deze oorzaak behandeld kan worden. Veel voorkomende chronische pijnklachten komen bijvoorbeeld voor in de rug, nek of zijn klachten aan de arm of schouder.
  Maar ook hoofdpijn en buikklachten komen veel in chronische vorm voor.

  Chronische pijn Lichaamsmeting

  Hoe onderzoeken wij chronische pijnklachten

  Chronische pijnklachten kunnen zowel een fysieke als een mentale oorzaak hebben. In onze praktijk wordt onderzocht wat het lichaam precies wil vertellen:

  • Waar zit de pijn, wat veroorzaakt de pijn?
  • Is er sprake van een ontsteking?
  • Wat is dan de oorzaak van die ontsteking?
  • Wanneer wordt de pijn erger?
  • Is er sprake van een verkeerde houding of overbelasting van spieren?

  Heeft de pijn geen aanwijsbare oorzaak, dan kan er meer aan de hand zijn: een emotionele blokkade, een tekort aan bouwstoffen, of iets heel anders.

  In onze praktijk onderzoeken we de klachten aan de hand van gespecialiseerde technieken en apparatuur. Hiermee meten we meer dan 10.000 parameters die ons een bijzonder compleet beeld van de klachten en de mogelijke oorzaak/oorzaken van de klachten geven.

  Klachten-Lichaamsmeting

  Hulp bij allergieklachten bij lichaamsmeting

  Na het in kaart brengen van de oorzaak of oorzaken van de chronische pijn, wordt een behandelingsprogramma met u besproken. Hierbij kijken we ook naar fysieke of mentale blokkades. Misschien bent u (onbewust) bang om u te laten behandelen of bent u bang voor het ontstaan van nieuwe pijn.

  Wij zien ook heel vaak dat er bij langdurige klachten er een verleden is, waarin u niet goed bent begrepen en niet werd gehoord of gezien.

  In veel gevallen zijn er langdurig pijnstillers zoals paracetamol en ontstekingsremmende geneesmiddelen gebruikt. Deze factoren werken een duurzame oplossing tegen.

  Onze praktijk zet in op een persoonlijk traject, het ontgiften van het lichaam en het in overleg met de voorschrijver afbouwen van pijnstillers. Voedingssupplementen, homeopathische middelen en behandelingen met specifieke apparatuur worden optioneel ingezet.

  Het zelf herstellend vermogen van het lichaam is, zeker bij chronische pijnklachten, altijd ons uitgangspunt.
  Hierdoor kunt u weer met plezier leven en werken.

  Apparatuur-Lichaamsmeting