Chronische infecties

Gemiddeld duurt een verkoudheid bij de meeste mensen slechts een paar dagen. Hetzelfde geldt voor een stevige griep; velen van ons zijn na ongeveer een week weer de oude. Als een verkoudheid echter lang duurt, of de symptomen om de haverklap terugkomen, dan belemmert dat je levensvreugde. Men spreekt dan van chronische infecties. Je bent niet in staat om lekker te werken, of om leuke dingen te doen met vrienden of familie. Wanneer je niet volledig herstelt, is het de moeite waard om eens te kijken waardoor dit komt.

chronische-infecties-01

Wat zijn chronische infecties?

Een infectie is normaal gesproken niet meer dan een reactie van het lichaam als antwoord op één of meer externe prikkels die het lijf ziek maken. Denk hierbij aan bacteriën, schimmels, parasieten of een virus. Wanneer de prikkel bestreden is, hoort de infectie te stoppen en de natuurlijke balans te herstellen. Helaas weet het lichaam de prikkel soms niet volledig te verdrijven, of is de prikkel weg maar blijft het lichaam reageren. Het gevolg is een chronische infectie en een overbelasting van de verdedigingsmechanismes van het lichaam. Deze overbelasting leidt tot een constant energieverlies in het lijf. De oorzaak is vaak intern te vinden. Er is bijvoorbeeld een tekort aan specifieke bouwstoffen, of er zijn energieblokkades als gevolg van fysieke of emotionele stress.

Behandeling van chronische infecties

Om chronische infecties te behandelen is een duidelijk overzicht nodig. Er wordt daarom eerst in kaart gebracht waar en waarom er energieverlies optreedt in het lichaam en waar de infectie zit. Tijdens dit onderzoek komen een aantal vragen aan de orde:

 • Waarom kan de infectie niet definitief worden opgelost door het lichaam?
 • Zijn er inderdaad meerdere infecties in het lijf aanwezig?
 • Zijn er tekorten van speciale bouwstoffen?
 • Zijn er blokkades van emotionele of fysieke aard?

Deze vragen worden uitgezocht met behulp van speciale technieken, programma’s en apparatuur. Aan de hand hiervan kan vastgesteld worden of de chronische infecties terugkeren of in stand worden gehouden door fysieke, mentale of emotionele factoren. Soms zijn de verschijnselen in de vorm van chronische klachten ook afkomstig van een niet gediagnosticeerde allergie of intolerantie welke verzwakkingen vormen van het immuunsysteem van het lichaam en waardoor infecties niet overwonnen worden.

chronische-infecties-02

Zelfherstellend vermogen

De praktijk hanteert een holistische benadering: De mens wordt als één geheel gezien, bestaande uit een fysieke, energetische en psychische eenheid. Door de balans op deze vlakken te herstellen krijgt het lichaam de gewenste ondersteuning en krijgt het de kans te genezen. Dit zelfherstellend vermogen staat bij elke behandeling centraal. Er kunnen specifieke voedingssupplementen of homeopathische middelen worden voorgeschreven om de chronische infectie te bestrijden. Het kan ook nodig zijn om te behandelen met specifieke apparatuur. Deze apparaten zorgen voor een verhoging van energie in het lichaam op weefsel- of celniveau waardoor het lichaam in staat is de infectie te elimineren. Tot slot kunnen technieken als BCE worden toegepast om emotionele problemen en blokkades op te heffen.

Wilt u meer informatie?

Vul het contactformulier in of bel.

Meer aandoeningen

Waarom ben ik altijd zo moe? Heb ik een vitaminetekort? Is wat ik eet eigenlijk wel goed voor mij?
Deze en veel andere regelmatig voorkomende gezondheidsvragen beantwoorden wij in onze praktijk.

Allergie

Allergie is een van de meest voorkomende chronische ziektes in de westerse wereld. Volgens de laatste gegevens kampt meer dan 25% van de Nederlandse bevolking met een bepaald soort allergie.

Chronische pijnklachten

De meeste pijntjes gaan vanzelf over. Ons lichaam is specialist in het oplossen van spanningen en blokkades. Steeds meer mensen kampen echter met chronische pijnklachten.

Vermoeidheid

Steeds meer mensen worstelen met vermoeidheid. Ze stappen ’s ochtends zonder energie uit bed. Vermoeidheid kan zowel fysieke als mentale oorzaken hebben.

Ziekte van Lyme

Elk jaar worden in Nederland ruim een miljoen mensen door een teek gebeten. Ongeveer 2 op de 100 mensen loopt hierdoor de ziekte van Lyme op, wat neerkomt op zo’n 25.000 mensen per jaar.

Neerslachtigheid en depressie

Iedereen voelt zich wel eens wat minder. Daar kan een duidelijke reden voor zijn, en soms zijn we gewoon met het verkeerde been uit bed gestapt. In de meeste gevallen komen we snel weer tot rust.

Neem contact op

Biomat

In onze praktijk gebruiken we een zogenaamde Biomat als extra instrument in de behandeling. De mat geeft infrarood golven af welke voelbaar zijn als een behaaglijke diep doordringende warmte.

biomat-lees-meer

Testimonials

 • “Deze plek past fantastisch bij de filosofie van natuurgeneeskunde, en broodnodig om meer mensen te kunnen helpen. Heel blij hier te mogen komen en geholpen te worden.”

  T, 2017
 • “Ik voel me hier zeker thuis!”

  M, 2017
 • “Genezen willen worden, bevrijd van alle ballast, en dan ontvangen worden in zo’n heerlijke omgeving en heerlijk pand, door zulke fijne mensen!”

  M, 2017
 • “Bedankt voor de veranderingen in mijn leven. Zo lang ziek en nu zoveel positieve verandering.”

  D, 2017
 • “Ik heb veel meer levensenergie voor mezelf beschikbaar om te kunnen zijn in het hier en nu. Minder verwarring, emoties, en ik kan weer zingen.”

  J, 2017
 • “Veel positieve verhalen vooraf gehoord en toch een hele bijzondere ervaring om zelf mee te maken.”

  H, 2018
 • “Heel mooi om je zoveel beter te voelen dan jaren terug!”

  S, 2018
 • “… nu een paar behandelingen verder, begin ik mijn lijf & problemen te begrijpen.”

  J , 2018
 • “Het is een lange weg met ups en downs, maar de Borrelia is bijna op zijn retour en nu kan de genezing beginnen. We vertrouwen op de kundigheid van Kees en een toekomst zonder Lyme.”

  T, 2017
 • “Eindelijk, eindelijk, eindelijk! Het hele gezin Lyme-vrij!"

  2018

Praktijk BCE en Natuurgeneeskunde

Is een Lichaamsmeting iets voor U? Meet uw lichamelijke en geestelijke gezondheid. Waarom ben ik altijd zo moe? Heb ik een vitaminetekort? Is wat ik eet eigenlijk wel goed voor mij? Deze en veel andere regelmatig voorkomende gezondheidsvragen beantwoorden wij in onze praktijk.

Aandoeningen

Allergie
Chronische infecties
Chronische pijnklachten
Neerslachtigheid & depressie
Vermoeidheid
Ziekte van lyme

Producten

Altrient C
Timewaver Home
EMPowerplus Q Max
De Zweedse Spijkermat
KAQUN Zuurstofwater™

Contact

Zuidereinde49-1
1243 KL ‘s-Graveland
Tel. 035-5447883
info@lichaamsmeting.nl
Routebeschrijving

Disclaimer
Algemene Voorwaarden
Bestel- en leveringsvoorwaarden
Privacy document

© Copyright 2021 Lichaamsmeting.nl

Praktijk BCE en Natuurgeneeskunde

Is een Lichaamsmeting iets voor U? • Meet uw lichamelijke en geestelijke gezondheid • Waarom ben ik altijd zo moe? • Heb ik een vitaminetekort? • Is wat ik eet eigenlijk wel goed voor mij? • Deze en veel andere regelmatig voorkomende gezondheidsvragen beantwoorden wij in onze praktijk.

Aandoeningen

Allergie
Chronische infecties
Chronische pijnklachten
Depressie
Vermoeidheid
Ziekte van lyme

Producten

Altrient C
Timewaver Home
EMPowerplus Q Max
De Zweedse Spijkermat
KAQUN Zuurstofwater™
Qcup Max

Contact

Zuidereinde49-1
1243 KL ‘s-Graveland
Tel. 035-5447883
info@lichaamsmeting.nl
Routebeschrijving

DisclaimerAlgemene VoorwaardenBestel- en leveringsvoorwaardenPrivacy

© Copyright 2021 Lichaamsmeting.nl alle rechten voorbehouden | webshop door Rickid webdesign

0
0
0
0