Chronische infecties

Hoe helpen wij bij
chronische infecties?

Een verkoudheid of een griep duurt gemiddeld maar een paar dagen. Bij sommige mensen duurt een verkoudheid langer of komt deze steeds maar weer terug. Dit zijn chronische infecties die uw levensvreugde flink belemmeren.

Stel hier uw vraag  Wat is een chronische infectie?

  Wanneer we een infectie hebben, dan betekent dit dat ons lichaam wordt aangevallen door micro-organismen die niet in ons lijf thuishoren. Dit zijn bijvoorbeeld virussen en bacteriën, maar er kan hierbij ook sprake zijn van schimmels of parasieten.

  Ons lichaam reageert op de aanwezigheid door een afweerreactie. Hierbij wordt het immuunsysteem geactiveerd. Meestal is de indringer dan met een paar dagen – of soms iets langer – weer opgeruimd. Het immuunsysteem kan dan weer  afschalen en ons lichaam komt dan weer tot rust. Doordat de infectie is bestreden krijgt het immuunsysteem weer de tijd om zich te herstellen en kan het opladen.

  Bij een chronische infectie verloopt dit proces echter anders. Hierdoor wordt ons lichaam stevig ontregelt.

  De infectie wordt in dit geval niet volledig overwonnen; hierdoor blijft deze sluimerend aanwezig in ons lichaam. Het gevolg is niet alleen dat deze micro-organismen niet volledig verdwenen zijn, maar ook ons afweersysteem blijft actief. Het verdedigingsmechanisme van ons lichaam krijgt niet de kans om zichzelf weer op te laden, maar blijft voortdurend in verhoogde staat van activatie.

  Het gevolg hiervan is energieverlies en de kans op overbelasting van het afweersysteem. Hierdoor raken specifieke bouwstoffen op en kunnen energiereserves uitgeput raken. In beide gevallen ontstaat zowel fysieke als mentale stress. Dit kan grote gevolgen hebben voor onze gezondheid.

  Hoe weet u of u last heeft van een chronische infectie?

  Een chronische infectie kan zich op verschillende manieren manifesteren. Vermoedelijk zult u merken dat u vaker dan anderen last heeft van verkoudheid, keelpijn of griepklachten. Maar chronische infecties – soms ook wel sluimerende infecties genoemd – hoeven niet altijd zo duidelijk aanwezig te zijn. Wanneer we flink verkouden zijn, dan snotteren we veel en zit onze neus verstopt. Heel duidelijk een verkoudheid dus.

  Maar bij een chronische infectie hoeven de signalen niet altijd zo duidelijk te zijn. Natuurlijk kan het zo zijn dat u merkt dat u steeds opnieuw last heeft van een buikvirus, griep of verkoudheid. Maar soms kunnen de infecties ook minder duidelijk zijn. In deze gevallen heeft u wel klachten, maar kunnen deze iets anders zijn dan bijvoorbeeld bij een normale virusinfectie. In dit soort gevallen is de kans groot dat uw afweersysteem al enigszins ontregeld is door de voortdurende infecties.

  Naast de klachten van een infectie kunt u zich dan ook vermoeider of lustelozer voelen. Er kunnen dan ook andere klachten optreden zoals slapeloosheid, gewrichtspijn of andere klachten die op het eerste gezicht niet gerelateerd lijken.

  chronische-infecties-lichaamsmeting

  Hoe onderzoeken we of u last heeft van een chronische infectie?

  Het onderzoek en de behandeling bij chronische infecties kunnen niet los van elkaar worden gezien. Onze bevindingen bij het onderzoek vormen dan ook altijd de basis voor de behandeling.

  De kern van ons onderzoek is altijd een gerichte lichaamsmeting. Hierbij zetten we specifieke apparatuur in die ons meer vertelt over de pathogenen (ziekmakers) die uw lichaam teisteren. Doordat wij heel specialistische metingen inzetten kunnen wij patronen waarnemen die wijzen op een bepaald type bacterie of virus.

  Ieder organisme heeft zijn eigen structuur en eigenschappen; deze zijn allemaal in onze database opgeslagen. Dit zijn er tienduizenden! We vergelijken de informatie uit onze database met de metingen die wij bij u doen.

  Klachten-Lichaamsmeting
  Door onze gigantische hoeveelheid data vinden we in nagenoeg alle gevallen wat de oorzaak is van uw chronische infecties.

  Daarnaast onderzoeken we ook de reden dat infectie niet wordt opgelost door uw lichaam en afweersysteem. Daarvoor kunnen meerdere redenen zijn.

  • Zijn er meerdere infecties tegelijk in uw lichaam aanwezig?
  • Zijn er tekorten aan speciale (bouw)stoffen?
  • Zijn er blokkades van emotionele of fysieke aard?
  • Zijn er onbekende factoren die de infectie in stand houden?
  • Nemen we afwijkingen aan het immuunsysteem waar?

  De antwoorden op deze vragen geven ons een richtlijn voor de behandeling van uw klachten.

  Apparatuur-Lichaamsmeting
  Klachten-Lichaamsmeting

  Hulp bij chronische infecties bij lichaamsmeting.

  De behandeling van een chronische infectie start dus eigenlijk al tijdens het onderzoek. Ons onderzoek geeft ons namelijk allerlei handvatten en aanknopingspunten voor de behandeling.

  Hierbij richten we ons niet alleen op de infectie zelf, maar ook op fysieke of mentale factoren die mogelijk betrokken zijn bij het in stand houden van de infecties.

  Soms zijn de verschijnselen in de vorm van chronische klachten ook afkomstig van een niet gediagnosticeerde allergie of intolerantie. Deze kunnen vervolgens verzwakkingen van het immuunsysteem veroorzaken, waardoor infecties niet overwonnen worden.

  De oplossing ligt in het bestrijden van de onderliggende kwaal, waardoor het lichaam zichzelf kan herstellen. Zo wordt het weer weerbaar tegen de infectie.

  Apparatuur-Lichaamsmeting

  Het zelf herstellend vermogen van het lichaam staat centraal bij onze therapie. Het is onze taak om omstandigheden te creëren waarin het lichaam zelf weer kan herstellen!

  Er kunnen hiervoor specifieke voedingssupplementen of homeopathische middelen worden voorgeschreven om de chronische infectie te bestrijden. Het kan ook nodig zijn om te behandelen met specifieke apparatuur. Deze apparaten zorgen voor een verhoging van energie in het lichaam op weefsel- of celniveau. Hierdoor is het lichaam in staat om de infectie te elimineren.

  Tot slot kunnen technieken als BCE worden toegepast om emotionele problemen en blokkades op te heffen. We hebben dus veel mogelijkheden tot onze beschikking, waarmee wij u heel graag helpen!

  Apparatuur-Lichaamsmeting
  Apparatuur-Lichaamsmeting