Ziekte van Lyme

Elk jaar worden in Nederland ruim een miljoen mensen door een teek gebeten. Ongeveer 2 op de 100 mensen loopt hierdoor de ziekte van Lyme op, wat neerkomt op zo’n 25.000 mensen per jaar. Hiervan blijven jaarlijks 1.000 tot 2.500 mensen over die langdurig klachten houden. Dit zijn cijfers van het RIVM gebaseerd op erkende reguliere metingen. Waarschijnlijk is het werkelijke aantal besmettingen veel hoger, door de vele gevallen die niet erkend of gemeld zijn zijn.

lyme

Wat is de ziekte van Lyme?

De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door de bacterie Borrelia burgdorferi. De meest voorkomende manier om hiermee besmet te raken is via de beet van een teek, een kleine spinachtige parasiet die overleeft door grotere gewervelde dieren te bijten en hun bloed te drinken.

 

De teek wordt met de bacterie besmet wanneer hij bloed zuigt bij kleine knaagdieren of vogels die deze bij zich dragen. Wanneer een teek later een mens bijt, kan de bacterie worden overgedragen. Ongeveer 1 op de 5 teken draagt Borrelia bij zich. Inmiddels is ook bekend dat de infectie kan worden overgedragen van moeder op kind en via seksueel contact. Behalve Borrelia kan een tekenbeet ook besmetting met andere parasieten of bacteriën opleveren. Een gemiddelde tekenbeet kan zo gepaard gaan met wel 16 andere co-infecties met verschillende ziekmakers.

Behandeling van de ziekte van Lyme

Het ziektebeeld van de ziekte van Lyme is wisselend. Niet iedereen krijgt dezelfde klachten. De ziekte van Lyme kan zich uiten in de volgende klachten:

 • Een verkleuring van de huid op de plek van de tekenbeet, die groter wordt. Deze kan tot drie maanden na een tekenbeet verschijnen. De verkleuring kan verschillende verschijningsvormen hebben.
 • Koorts en eventueel spier- en gewrichtspijn, in de eerste weken na een tekenbeet.
 • Gewrichtsklachten, huidklachten, zenuwklachten of hartklachten kunnen later ontstaan. Dit komt vaker voor als de vroege klachten van de ziekte van Lyme niet behandeld zijn, maar soms zijn deze klachten pas een eerste uiting van de ziekte.

Deze symptomen kunnen na verloop van tijd verdwijnen, maar ook weer terugkomen. Wanneer dit pas na maanden of jaren gebeurt kunnen de klachten lijken op die van reuma, MS, chronische vermoeidheidssyndroom en nog heel veel ander aandoeningen. Dit maakt een correcte diagnose op de langere termijn moeilijk.

 

Veel informatie over de aandoening is te vinden op de website van
het RIVM.

allergie-02

Behandeling van de ziekte van Lyme

De ervaring leert dat Lyme in de acute fase redelijk goed met antibiotica te bestrijden is. Wanneer de infectie echter al maanden of soms zelfs jaren oud is, heeft antibiotica meestal geen zin meer. Wanneer langdurig gebruik van verschillende antibiotica niet werkt maakt het vaak dat de persoon zich alleen maar zieker voelt. Elke niet of slecht werkende antibiotica zorgt bovendien voor een meer resistente en potentere bacteriële belasting die moeilijker kan worden bestreden.
Omdat de symptomen van Lyme zo veel raakvlakken hebben met die van andere aandoeningen, is het bij deze infectie van groot belang andere ziekten uit te sluiten. In de praktijk wordt eerst vastgesteld of er inderdaad sprake is van deze infectie en worden andere hierop lijkende aandoeningen uitgesloten.

 

De behandeling bestaat uit het in kaart brengen van alle infecties en het kiezen van de juiste middelen en apparatuur om die te behandelen. Doordat het lichaam soms al maanden of jaren in gevecht is met de infectie is er vaak sprake van ernstige vermoeidheid en uitputting van het immuunsysteem. De ingezette middelen moeten dus werken en mogen het lichaam niet verder belasten.

 

Door na verschillende behandelingen te controleren en het resultaat te bekijken met de cliënt, wordt duidelijk waar het lichaam voortgang boekt en waar het nog hulp nodig heeft. Uiteindelijk wordt na een intensief traject de infectie in de meeste gevallen overwonnen.

Wilt u meer informatie?

Vul het contactformulier in of bel.

Meer aandoeningen

Waarom ben ik altijd zo moe? Heb ik een vitaminetekort? Is wat ik eet eigenlijk wel goed voor mij? Deze en veel andere regelmatig voorkomende gezondheidsvragen beantwoorden wij in onze praktijk.

Chronische infecties

Gemiddeld duurt een verkoudheid bij de meeste mensen slechts een paar dagen. Hetzelfde geldt voor een stevige griep; velen van ons zijn na ongeveer een week weer de oude, maar helaas niet iedereen.

Chronische pijnklachten

De meeste pijntjes gaan vanzelf over. Ons lichaam is specialist in het oplossen van spanningen en blokkades. Steeds meer mensen kampen echter met chronische pijnklachten.

Vermoeidheid

Steeds meer mensen worstelen met vermoeidheid. Ze stappen ’s ochtends zonder energie uit bed. Vermoeidheid kan zowel fysieke als mentale oorzaken hebben.

Allergie

Allergie is een van de meest voorkomende chronische ziektes in de westerse wereld. Volgens de laatste gegevens kampt meer dan 25% van de Nederlandse bevolking met een bepaald soort allergie.

Neerslachtigheid en depressie

Iedereen voelt zich wel eens wat minder. Daar kan een duidelijke reden voor zijn, en soms zijn we gewoon met het verkeerde been uit bed gestapt. In de meeste gevallen komen we snel weer tot rust.

Neem contact op

Global Diagnostics

In onze praktijk werken we regelmatig met de Global Diagnostics. Dit is een meet- en behandelapparaat dat in slechts een paar minuten een compleet beeld geeft van meer dan 600 belangrijke lichaamsfuncties.

Ziekte van Lyme

Testimonials

 • “Deze plek past fantastisch bij de filosofie van natuurgeneeskunde, en broodnodig om meer mensen te kunnen helpen. Heel blij hier te mogen komen en geholpen te worden.”

  T, 2017
 • “Ik voel me hier zeker thuis!”

  M, 2017
 • “Genezen willen worden, bevrijd van alle ballast, en dan ontvangen worden in zo’n heerlijke omgeving en heerlijk pand, door zulke fijne mensen!”

  M, 2017
 • “Bedankt voor de veranderingen in mijn leven. Zo lang ziek en nu zoveel positieve verandering.”

  D, 2017
 • “Ik heb veel meer levensenergie voor mezelf beschikbaar om te kunnen zijn in het hier en nu. Minder verwarring, emoties, en ik kan weer zingen.”

  J, 2017
 • “Veel positieve verhalen vooraf gehoord en toch een hele bijzondere ervaring om zelf mee te maken.”

  H, 2018
 • “Heel mooi om je zoveel beter te voelen dan jaren terug!”

  S, 2018
 • “… nu een paar behandelingen verder, begin ik mijn lijf & problemen te begrijpen.”

  J , 2018
 • “Het is een lange weg met ups en downs, maar de Borrelia is bijna op zijn retour en nu kan de genezing beginnen. We vertrouwen op de kundigheid van Kees en een toekomst zonder Lyme.”

  T, 2017
 • “Eindelijk, eindelijk, eindelijk! Het hele gezin Lyme-vrij!"

  2018

Praktijk BCE en Natuurgeneeskunde

Is een Lichaamsmeting iets voor U? Meet uw lichamelijke en geestelijke gezondheid. Waarom ben ik altijd zo moe? Heb ik een vitaminetekort? Is wat ik eet eigenlijk wel goed voor mij? Deze en veel andere regelmatig voorkomende gezondheidsvragen beantwoorden wij in onze praktijk.

Aandoeningen

Allergie
Chronische infecties
Chronische pijnklachten
Neerslachtigheid & depressie
Vermoeidheid
Ziekte van lyme

Producten

Altrient C
Timewaver Home
EMPowerplus Q Max
De Zweedse Spijkermat
KAQUN Zuurstofwater™

Contact

Zuidereinde49-1
1243 KL ‘s-Graveland
Tel. 035-5447883
info@lichaamsmeting.nl
Routebeschrijving

Disclaimer
Algemene Voorwaarden
Bestel- en leveringsvoorwaarden
Privacy document

© Copyright 2021 Lichaamsmeting.nl

Praktijk BCE en Natuurgeneeskunde

Is een Lichaamsmeting iets voor U? • Meet uw lichamelijke en geestelijke gezondheid • Waarom ben ik altijd zo moe? • Heb ik een vitaminetekort? • Is wat ik eet eigenlijk wel goed voor mij? • Deze en veel andere regelmatig voorkomende gezondheidsvragen beantwoorden wij in onze praktijk.

Aandoeningen

Allergie
Chronische infecties
Chronische pijnklachten
Depressie
Vermoeidheid
Ziekte van lyme

Producten

Altrient C
Timewaver Home
EMPowerplus Q Max
De Zweedse Spijkermat
KAQUN Zuurstofwater™
Qcup Max

Contact

Zuidereinde49-1
1243 KL ‘s-Graveland
Tel. 035-5447883
info@lichaamsmeting.nl
Routebeschrijving

DisclaimerAlgemene VoorwaardenBestel- en leveringsvoorwaardenPrivacy

© Copyright 2021 Lichaamsmeting.nl alle rechten voorbehouden | webshop door Rickid webdesign

0
0
0
0