De werkwijze van

Lichaamsmeting

Op deze pagina vindt u informatie over de werkwijze van Lichaamsmeting.
Werkwijze-lichaamsmeting

Kracht van meten

De kern van Lichaamsmeting, is het heel precies in kaart brengen van uw lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Wanneer we dit heel nauwkeurig doen, dan geeft dit een schat aan informatie. Deze informatie combineren wij met veel kennis van de natuurgeneeskunde en jarenlange ervaring.

Hierdoor zijn wij niet alleen in staat te achterhalen wat er met u aan de hand is, we kunnen u ook helpen iets aan die klachten te doen! Niet voor niets zien wij veel mensen die al lange tijd met zeer uiteenlopende klachten rondlopen en die vaak al bij meerdere zorgprofessionals zijn geweest. In onze praktijk gaan wij vervolgens met onze apparatuur op zoek naar signalen die ons helpen te onderzoeken waarom u klachten heeft.

Werkwijze-lichaamsmeting
Werkwijze-lichaamsmeting

Hoe werken wij bij Lichaamsmeting?

Eén meting is geen meting. Daarom doen wij meerdere metingen met diverse apparatuur. Al deze apparaten geven ons verschillende informatie over uw gezondheid. Deze informatie kunnen wij combineren voor een compleet beeld.

Dit kunt u vergelijken met hoe u een nieuw gerecht proeft waarvan u niet weet wat erin zit. Waarschijnlijk proeft u niet alleen, u kijkt er ook naar en u ruikt er aan. U doet feitelijk zelf meerdere “metingen” om te achterhalen wat er in het gerecht zit. Op dezelfde manier doen wij verschillende metingen, die ons dus steeds nieuwe informatie geven.

Deze grote hoeveelheid informatie is niet altijd eenvoudig te interpreteren. Hierom combineren wij een methodische manier van werken met jaren ervaring van duizenden geholpen cliënten om toch een zeer hoge betrouwbaarheid te leveren.

Daarnaast doen we onze eerste meting bij voorkeur “blind”. Dus we vragen u om ons voor de meting nog niet te vertellen waar u last van heeft. Hierdoor vermijden wij bias en laten we de apparatuur vaststellen wat er aan de hand is.

Vanzelfsprekend leggen we na de metingen wel onze bevindingen en uw verhaal naast elkaar. In de meeste gevallen zien wij door de metingen al aan welke klachten u lijdt. De apparatuur heeft al afwijkingen geconstateerd, die passen bij uw persoonlijke ervaringen en verhaal.

Maar hoe doen wij dit nu precies, welke apparaten gebruiken we en welke informatie levert ons dit op? Daar vertellen we u graag iets meer over.

Met welke apparatuur werken wij bij lichaamsmeting?

De metingen doen wij door middel van biofysische apparatuur. Dit is apparatuur die in staat is om (soms heel subtiele) signalen van het lichaam op te vangen en te meten. Vanzelfsprekend gebeurt dit niet met één apparaat.

Ons lichaam is zo complex, dat er geen apparaat is dat alles kan meten. We gebruiken daarom een heel scala aan apparaten om zo een volledig beeld te krijgen. Het precies uitleggen hoe deze apparatuur werkt, is best lastig. We praten graag over mitochondriën of bio frequentie, maar dit is niet voor iedereen goed te volgen.

Dus we geven liever een aantal voorbeelden om het toch duidelijk te maken hoe de juiste apparatuur extra informatie kan geven.

Werkwijze-lichaamsmeting

Het meten van de communicatie tussen lichaamscellen

U kent misschien wel het ECG, de hartmeting. Met elektrodes worden kleine signaaltjes van de hartspier gemeten, waardoor we op een scherm de hartslag kunnen zien. Het hart is niet het enige orgaan dat communiceert via elektrische signalen. Iedere cel in ons lichaam doet dit!

Bij een MRI wordt de reactie van het lichaam op elektromagnetische straling gemeten. Omdat bot anders reageert dan een spier, kan hierdoor bijvoorbeeld een afbeelding van een knie worden gemaakt.

Een ander voorbeeld is zonlicht. Dit lijkt vaak wit. Maar wanneer we het licht via een prisma laten lopen, dan opeens zien we uit hoeveel kleuren licht eigenlijk bestaat. Het is onvoorstelbaar hoeveel informatie er beschikbaar is, wanneer de juiste metingen gedaan worden.

Het lichaam geeft zoveel meer signalen af dan alleen deze voorbeelden. Met onze apparatuur kunnen we al die signalen meten. Hierdoor zien we niet alleen de activiteit van bijvoorbeeld het hart, maar van alle andere organen zoals de lever en hersenen.

Dit geeft een schat aan informatie waarmee heel veel gezondheidsklachten duidelijk kunnen worden. Stel u eens voor hoeveel informatie er beschikbaar is, wanneer we de juiste apparaten hebben om deze te meten. En om de mogelijkheden die dit biedt bij het behandelen van klachten.

Want de informatie geeft ook direct een belangrijk aanknopingspunt waar wij onze behandeling op kunnen richten. Vanzelfsprekend met de juiste, specifieke apparatuur.

Werkwijze-lichaamsmeting

Heel veel metingen voor heel veel inzicht

Ook ons lichaam zendt signalen, frequenties en (bio)energie uit. Wanneer dit goed wordt gemeten, dan bestaan deze ook uit een heleboel afzonderlijke informatie. Informatie die vaak precies vertelt hoe het met ons lichaam of onze geest is gesteld.

Met onze apparatuur kunnen wij deze signalen of energie niet alleen opvangen, maar ook nog eens afzonderlijk meten of zelfs beïnvloeden!

Wat eerst een niet specifiek geheel lijkt te zijn, blijkt dan opeens te bestaan uit meerdere, zeer specifieke signalen. Die ons vertellen hoe het met u gesteld is en die ons mogelijkheden geven om uw gezondheid te stimuleren.

Ben je nieuwsgierig geworden?
Plan dan nu een meting.

De kern van Lichaamsmeting is het meten van signalen die het lichaam altijd afgeeft. Door deze met geavanceerde apparatuur te meten, kunnen deze signalen worden geïnterpreteerd. Omdat het lichaam zoveel verschillende signalen (bio-energie, communicatie tussen cellen, activiteit van organen, intoxicaties, licht etc.) uitzendt, doen we veel verschillende metingen. Die informatie vertelt ons precies wat de staat van uw gezondheid en geeft ons mogelijkheden om u te behandelen. De beste manier om dit te ervaren is door het doen van een meting. Want inzicht in uw gezondheid, dat is waar wij voor staan bij Lichaamsmeting.