Neerslachtigheid en Depressie

Iedereen voelt zich wel eens wat minder. Daar kan een duidelijke reden voor zijn, en soms zijn we gewoon met het verkeerde been uit bed gestapt. In de meeste gevallen komen we snel weer tot rust. Soms al na een paar uur, soms pas na een paar dagen. Houden de klachten meer dan twee weken aan? Dan kan worden gesproken van een depressie. Een op de vijf mensen wordt in zijn of haar leven met een depressie geconfronteerd. Wat kun je eraan doen?

depressie

Wanneer spreken we van een depressie?

Specialisten spreken over een depressie wanneer een cliënt minimaal twee weken somber is, of zich een langere periode terneergeslagen voelt. Kenmerken van een depressie zijn lusteloosheid, slaapproblemen, of een duidelijke toe- of afname van het gewicht. Ook kampen sommige patiënten met concentratieproblemen, of hebben ze weinig energie. Tot slot bestaat bij velen een bepaald soort schuldgevoel: een depressie heeft vaak invloed op het gevoel van eigenwaarde. Uiteraard zijn niet alle kenmerken bij iedereen even sterk aanwezig. In de regel wordt pas gesproken over een depressie op het moment dat de somberheid het dagelijks leven begint te beïnvloeden. Leeftijd speelt dan slechts een beperkte rol, je kunt op iedere leeftijd met een depressie te maken krijgen.

Zoeken van de oorzaak

Een depressie heeft bij veel mensen geen eenzijdige oorzaak. In de meeste gevallen ontstaat de neerslachtigheid door een combinatie van biologische en psychische factoren. Ook de sociale omgeving speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de aandoening. Tijdens het onderzoek in onze praktijk gebruiken we apparatuur en interviewtechnieken om psychische en sociale oorzaken aan het licht te brengen. Daarbij komt bijvoorbeeld aan de orde:

 • Hoe het zit met het zelfvertrouwen
 • Welke sociale factoren een rol spelen
 • Welke spanning zich in het lichaam voordoet
 • Hoe de kwaliteit van de slaap is
 • Of er sprake is van stressfactoren uit het verleden
 • Of er tekorten zijn van vitamines, mineralen of andere bouwstoffen

Door de onderliggende factoren te achterhalen, is het mogelijk om zowel de psychische als lichamelijke problemen expliciet te maken. Dat zorgt voor duidelijkheid.

neerslachtigheid-02

Behandeling van depressie

In de praktijk wordt een holistische aanpak van de verschillende oorzaken van depressie toegepast. Daarbij hoort allereerst een stuk begeleiding om de eigen situatie weer onder controle te krijgen en te leren omgaan met emotioneel trauma. Het juiste gebruik van homeopathische middelen of voedingssupplementen kan een rol spelen bij het herstel. Door inzet van behandelapparatuur kunnen tot slot de biochemische processen in het lichaam beïnvloed worden. Zo kan de aanmaak van bepaalde neurotransmitters worden gestimuleerd. Hierdoor kan het herstel versneld worden en neemt het vertrouwen in eigen lichaam en geest toe. Door opeenvolgende metingen te doen kan onmiddellijk worden gereageerd op elke verandering van omstandigheden en kan de voortgang van het herstel inzichtelijk worden gemaakt.

Wilt u meer informatie?

Vul het contactformulier in of bel.

Meer aandoeningen

Waarom ben ik altijd zo moe? Heb ik een vitaminetekort? Is wat ik eet eigenlijk wel goed voor mij? Deze en veel andere regelmatig voorkomende gezondheidsvragen beantwoorden wij in onze praktijk.

Chronische infecties

Gemiddeld duurt een verkoudheid bij de meeste mensen slechts een paar dagen. Hetzelfde geldt voor een stevige griep; velen van ons zijn na ongeveer een week weer de oude, maar helaas niet iedereen.

Chronische pijnklachten

De meeste pijntjes gaan vanzelf over. Ons lichaam is specialist in het oplossen van spanningen en blokkades. Steeds meer mensen kampen echter met chronische pijnklachten.

Vermoeidheid

Steeds meer mensen worstelen met vermoeidheid. Ze stappen ’s ochtends zonder energie uit bed. Vermoeidheid kan zowel fysieke als mentale oorzaken hebben.

Ziekte van Lyme

Elk jaar worden in Nederland ruim een miljoen mensen door een teek gebeten. Ongeveer 2 op de 100 mensen loopt hierdoor de ziekte van Lyme op, wat neerkomt op zo’n 25.000 mensen per jaar.

Allergie

Allergie is een van de meest voorkomende chronische ziektes in de westerse wereld. Volgens de laatste gegevens kampt meer dan 25% van de Nederlandse bevolking met een bepaald soort allergie.

Neem contact op

De Timewaver Frequency

De Timewaver frequentie (TWF) is een computergestuurde elektronische frequentiegenerator, waarmee via hand- of kleefelektroden wordt behandeld.

de-timewaver-frequency-00

Testimonials

 • “Deze plek past fantastisch bij de filosofie van natuurgeneeskunde, en broodnodig om meer mensen te kunnen helpen. Heel blij hier te mogen komen en geholpen te worden.”

  T, 2017
 • “Ik voel me hier zeker thuis!”

  M, 2017
 • “Genezen willen worden, bevrijd van alle ballast, en dan ontvangen worden in zo’n heerlijke omgeving en heerlijk pand, door zulke fijne mensen!”

  M, 2017
 • “Bedankt voor de veranderingen in mijn leven. Zo lang ziek en nu zoveel positieve verandering.”

  D, 2017
 • “Ik heb veel meer levensenergie voor mezelf beschikbaar om te kunnen zijn in het hier en nu. Minder verwarring, emoties, en ik kan weer zingen.”

  J, 2017
 • “Veel positieve verhalen vooraf gehoord en toch een hele bijzondere ervaring om zelf mee te maken.”

  H, 2018
 • “Heel mooi om je zoveel beter te voelen dan jaren terug!”

  S, 2018
 • “… nu een paar behandelingen verder, begin ik mijn lijf & problemen te begrijpen.”

  J , 2018
 • “Het is een lange weg met ups en downs, maar de Borrelia is bijna op zijn retour en nu kan de genezing beginnen. We vertrouwen op de kundigheid van Kees en een toekomst zonder Lyme.”

  T, 2017
 • “Eindelijk, eindelijk, eindelijk! Het hele gezin Lyme-vrij!"

  2018

Praktijk BCE en Natuurgeneeskunde

Is een Lichaamsmeting iets voor U? Meet uw lichamelijke en geestelijke gezondheid. Waarom ben ik altijd zo moe? Heb ik een vitaminetekort? Is wat ik eet eigenlijk wel goed voor mij? Deze en veel andere regelmatig voorkomende gezondheidsvragen beantwoorden wij in onze praktijk.

Aandoeningen

Allergie
Chronische infecties
Chronische pijnklachten
Neerslachtigheid & depressie
Vermoeidheid
Ziekte van lyme

Producten

Altrient C
Timewaver Home
EMPowerplus Q Max
De Zweedse Spijkermat
KAQUN Zuurstofwater™

Contact

Zuidereinde49-1
1243 KL ‘s-Graveland
Tel. 035-5447883
info@lichaamsmeting.nl
Routebeschrijving

Disclaimer
Algemene Voorwaarden
Bestel- en leveringsvoorwaarden
Privacy document

© Copyright 2021 Lichaamsmeting.nl

Praktijk BCE en Natuurgeneeskunde

Is een Lichaamsmeting iets voor U? • Meet uw lichamelijke en geestelijke gezondheid • Waarom ben ik altijd zo moe? • Heb ik een vitaminetekort? • Is wat ik eet eigenlijk wel goed voor mij? • Deze en veel andere regelmatig voorkomende gezondheidsvragen beantwoorden wij in onze praktijk.

Aandoeningen

Allergie
Chronische infecties
Chronische pijnklachten
Depressie
Vermoeidheid
Ziekte van lyme

Producten

Altrient C
Timewaver Home
EMPowerplus Q Max
De Zweedse Spijkermat
KAQUN Zuurstofwater™
Qcup Max

Contact

Zuidereinde49-1
1243 KL ‘s-Graveland
Tel. 035-5447883
info@lichaamsmeting.nl
Routebeschrijving

DisclaimerAlgemene VoorwaardenBestel- en leveringsvoorwaardenPrivacy

© Copyright 2021 Lichaamsmeting.nl alle rechten voorbehouden | webshop door Rickid webdesign

0
0
0
0