Waarom ben ik toch zo moe?

Steeds meer mensen worstelen met vermoeidheid. Ze stappen ’s ochtends zonder energie uit bed, of hebben moeite de dag door te komen. Vermoeidheid kan zowel een fysieke als een mentale oorzaak hebben. Vermoeidheid wordt niet alleen veroorzaakt door een slaaptekort, maar ook Infecties, allergieën of slechte eetgewoontes kunnen een rol spelen. Een lichaamsmeting kan antwoord geven op één van de meest gestelde vragen bij de huisarts: waarom ben ik toch zo moe?

vermoeidheid0

Wat verstaan we onder vermoeidheid?

Er zijn diverse soorten vermoeidheid, met elk eigen kenmerken. We herkennen allemaal het zware hoofd na een korte nacht. Een andere veelgehoorde klacht is dat het hoofd ‘vol’ zit. Cliënten geven aan dat ze minder onthouden, of moeite hebben met het registreren van informatie. Vermoeidheid kan zich ook manifesteren als een gevoel van verveling. Soms is er een directe fysieke aanleiding voor de vermoeidheid, maar in de meeste gevallen gaat het om een combinatie van factoren. Door deze factoren te onderzoeken kan de vermoeidheid bestreden worden.

Oplossingen voor vermoeidheid

Hoe is vermoeidheid dan op te lossen? Het aanpassen van het slaappatroon is niet altijd voldoende. Soms is de vermoeidheid het gevolg van een emotionele blokkade, een tekort aan brandstoffen, of een niet gediagnosticeerde allergie of infectie. In de praktijk hebben we meetapparatuur tot onze beschikking om nader onderzoek te doen. Daarbij komen een aantal vragen aan de orde:

 • Is er een balans tussen activiteiten overdag
  en is de nachtrust voldoende?
 • Zijn er infecties of ontstekingen?
 • Zijn er emotionele blokkades?

Zoals gezegd heeft vermoeidheid niet altijd een eenduidige oorzaak. Slecht eten, weinig slaap of een infectie kunnen allemaal meespelen. Het kan ook zomaar zijn dat de vermoeidheid veroorzaakt wordt door een probleem in de privésfeer. De meting zal aangeven waar de knelpunten zitten. De daaropvolgende behandeling zal zich door middel van advies, apparatuur en eventuele supplementen richten op het verminderen/wegnemen van de knelpunten.

lichaamsmeting-vermoeidheid-01

De automatische piloot

Veel van onze dagelijkse bezigheden en gewoontes voeren we uit op de automatische piloot. Dit kost immers de minste energie. Het is belangrijk te beseffen dat het veranderen van gewoontes en patronen in eerste instantie energie kan kosten, voor dit per saldo winst gaat opleveren. Denk hierbij aan advies voor een gezondere nachtrust, of het oppakken van meer sport en beweging. Onder begeleiding van de praktijk kunnen misschien ook andere eetgewoonten worden aangeraden. Voor het behoud van motivatie is het essentieel dit soort uitdagingen in kleine stapjes aan te gaan.

Wilt u meer informatie?

Vul het contactformulier in of bel.

Meer aandoeningen

Waarom ben ik altijd zo moe? Heb ik een vitaminetekort? Is wat ik eet eigenlijk wel goed voor mij? Deze en veel andere regelmatig voorkomende gezondheidsvragen beantwoorden wij in onze praktijk.

Chronische infecties

Gemiddeld duurt een verkoudheid bij de meeste mensen slechts een paar dagen. Hetzelfde geldt voor een stevige griep; velen van ons zijn na ongeveer een week weer de oude, maar helaas niet iedereen.

Chronische pijnklachten

De meeste pijntjes gaan vanzelf over. Ons lichaam is specialist in het oplossen van spanningen en blokkades. Steeds meer mensen kampen echter met chronische pijnklachten.

Allergie

Allergie is een van de meest voorkomende chronische ziektes in de westerse wereld. Volgens de laatste gegevens kampt meer dan 25% van de Nederlandse bevolking met een bepaald soort allergie.

Ziekte van Lyme

Elk jaar worden in Nederland ruim een miljoen mensen door een teek gebeten. Ongeveer 2 op de 100 mensen loopt hierdoor de ziekte van Lyme op, wat neerkomt op zo’n 25.000 mensen per jaar.

Neerslachtigheid en depressie

Iedereen voelt zich wel eens wat minder. Daar kan een duidelijke reden voor zijn, en soms zijn we gewoon met het verkeerde been uit bed gestapt. In de meeste gevallen komen we snel weer tot rust.

Neem contact op

Biomat

In onze praktijk gebruiken we een zogenaamde Biomat als extra instrument in de behandeling. Deze mat waarop je ligt bestaat uit meerdere lagen materiaal, waaronder een laag van halfedelstenen.

biomat-lees-meer

Testimonials

 • “Deze plek past fantastisch bij de filosofie van natuurgeneeskunde, en broodnodig om meer mensen te kunnen helpen. Heel blij hier te mogen komen en geholpen te worden.”

  T, 2017
 • “Ik voel me hier zeker thuis!”

  M, 2017
 • “Genezen willen worden, bevrijd van alle ballast, en dan ontvangen worden in zo’n heerlijke omgeving en heerlijk pand, door zulke fijne mensen!”

  M, 2017
 • “Bedankt voor de veranderingen in mijn leven. Zo lang ziek en nu zoveel positieve verandering.”

  D, 2017
 • “Ik heb veel meer levensenergie voor mezelf beschikbaar om te kunnen zijn in het hier en nu. Minder verwarring, emoties, en ik kan weer zingen.”

  J, 2017
 • “Veel positieve verhalen vooraf gehoord en toch een hele bijzondere ervaring om zelf mee te maken.”

  H, 2018
 • “Heel mooi om je zoveel beter te voelen dan jaren terug!”

  S, 2018
 • “… nu een paar behandelingen verder, begin ik mijn lijf & problemen te begrijpen.”

  J , 2018
 • “Het is een lange weg met ups en downs, maar de Borrelia is bijna op zijn retour en nu kan de genezing beginnen. We vertrouwen op de kundigheid van Kees en een toekomst zonder Lyme.”

  T, 2017
 • “Eindelijk, eindelijk, eindelijk! Het hele gezin Lyme-vrij!"

  2018

Praktijk BCE en Natuurgeneeskunde

Is een Lichaamsmeting iets voor U? Meet uw lichamelijke en geestelijke gezondheid. Waarom ben ik altijd zo moe? Heb ik een vitaminetekort? Is wat ik eet eigenlijk wel goed voor mij? Deze en veel andere regelmatig voorkomende gezondheidsvragen beantwoorden wij in onze praktijk.

Aandoeningen

Allergie
Chronische infecties
Chronische pijnklachten
Neerslachtigheid & depressie
Vermoeidheid
Ziekte van lyme

Producten

Altrient C
Timewaver Home
EMPowerplus Q Max
De Zweedse Spijkermat
KAQUN Zuurstofwater™

Contact

Zuidereinde49-1
1243 KL ‘s-Graveland
Tel. 035-5447883
info@lichaamsmeting.nl
Routebeschrijving

Disclaimer
Algemene Voorwaarden
Bestel- en leveringsvoorwaarden
Privacy document

© Copyright 2021 Lichaamsmeting.nl

Praktijk BCE en Natuurgeneeskunde

Is een Lichaamsmeting iets voor U? • Meet uw lichamelijke en geestelijke gezondheid • Waarom ben ik altijd zo moe? • Heb ik een vitaminetekort? • Is wat ik eet eigenlijk wel goed voor mij? • Deze en veel andere regelmatig voorkomende gezondheidsvragen beantwoorden wij in onze praktijk.

Aandoeningen

Allergie
Chronische infecties
Chronische pijnklachten
Depressie
Vermoeidheid
Ziekte van lyme

Producten

Altrient C
Timewaver Home
EMPowerplus Q Max
De Zweedse Spijkermat
KAQUN Zuurstofwater™
Qcup Max

Contact

Zuidereinde49-1
1243 KL ‘s-Graveland
Tel. 035-5447883
info@lichaamsmeting.nl
Routebeschrijving

DisclaimerAlgemene VoorwaardenBestel- en leveringsvoorwaardenPrivacy

© Copyright 2021 Lichaamsmeting.nl alle rechten voorbehouden | webshop door Rickid webdesign

0
0
0
0