Allergieklachten
Allergie is een van de meest voorkomende chronische ziektes in de westerse wereld. Volgens de laatste gegevens kampt meer dan 25% van de Nederlandse bevolking met een bepaald soort allergie. Bekende allergenen zijn gras- en boompollen, voedsel, huisstofmijt en huisdieren. Omdat het gaat om een relatief grote groep, krijgt onze praktijk veel vragen over allergie. Hoe herken je een allergie en is er een oplossing voor?

Hoe herken je een allergie?
Een allergie is eigenlijk niets meer dan een heftige reactie van ons eigen immuunsysteem. Het lichaam komt in aanraking met een bepaalde stof en constateert dat die stof gevaarlijk is, het lijf komt in actie en valt de stof aan, vaak ten onrechte. Dat kan tot allerlei klachten leiden. Sommige cliënten hebben last van vermoeidheid, terwijl anderen kampen met gewrichtspijn. Ook huidaandoeningen, zoals eczeem, komen vaak voor. Er zijn ook serieuzere gevallen, waarbij een allergeen bijvoorbeeld ademhalingsproblemen of hartklachten veroorzaakt. In het ergste geval kan iemand in een levensbedreigende anafylactische shock raken. Mensen die hieraan lijden moeten vaak aparte maatregelen treffen om dit te voorkomen. Het overgrote deel van de bevolking heeft echter te maken met een milde allergie, waarbij dat niet aan de orde is.
Behandeling van allergie
Het type allergie bepaalt voor een belangrijk deel welke behandeling het effectiefst is. Het is inmiddels bekend dat elk deel van ons lichaam bij een allergie een reactie kan geven. Astma is een allergie in de longen, migraine is een allergie in de hersenen. Het verloop van een allergie heeft vaak het kenmerk dat de allergische stof zelf niet anders wordt maar het deel van het lichaam dat reageert wel. Zo kan koemelkallergie bij een baby huidklachten geven, later als adolescent longklachten en weer later darmklachten of gewrichtsklachten. Het is dus van belang om de volgende punten uit te zoeken.
• Welke prikkels veroorzaken een allergische reactie?
• Spelen emotionele factoren mee?
• Is er een verleden van allergie?
• Welk type reactie treedt op?
• Is sprake van kruisreactiviteit?
Dit laatste punt is te verduidelijken met een voorbeeld: wanneer iemand allergisch is voor een specifieke soort plant, is de kans groot dat er ook een andere plant is die een allergische reactie veroorzaakt. Dat gebeurt als de structuur van de planten veel op elkaar lijkt. Het immuunsysteem kan dan geen verschil maken tussen de stoffen en reageert in beide gevallen rigoureus.

Leven met allergie
In onze praktijk helpen we mensen met allergie. Eerst worden metingen verricht om te bepalen welke stoffen invloed hebben. Als dit uitgezocht is bepalen we ook of er nog andere factoren zijn die het immuunsysteem prikkelen, zoals een infectie bijvoorbeeld. Het vermijden van de bewuste allergenen geeft meestal al direct een verlichting van de klachten. Hierna zal men vaak tijdelijk ondersteuning van homeopathische of orthomoleculaire producten krijgen. Met specifieke behandelingen zal het immuunsysteem worden geholpen in een betere zelfregulatie te komen. Na een periode van ‘rust’ kunnen allergenen soms weer voorzichtig worden aangeboden. Tijdens dit persoonlijk traject leren onze cliënten om zorgvuldig met hun allergie om te gaan. We herstellen de balans, verlichten daarmee de symptomen en hierdoor ervaart de cliënt meer energie.
Wilt u meer informatie?
Vul contactformulier in of bel.
Meer aandoeningen
Waarom ben ik altijd zo moe? Heb ik een vitaminetekort? Is wat ik eet eigenlijk wel goed voor mij? Deze en veel andere regelmatig voorkomende gezondheidsvragen beantwoorden wij in onze praktijk.
Neem contact op
Global Diagnostics
In onze praktijk werken we regelmatig met de Global Diagnostics. Dit is een meet- en behandelapparaat dat in slechts een paar minuten een compleet beeld geeft van meer dan 600 belangrijke lichaamsfuncties.

Testimonials
Praktijk BCE en Natuurgeneeskunde
Is een Lichaamsmeting iets voor U? Meet uw lichamelijke en geestelijke gezondheid. Waarom ben ik altijd zo moe? Heb ik een vitaminetekort? Is wat ik eet eigenlijk wel goed voor mij? Deze en veel andere regelmatig voorkomende gezondheidsvragen beantwoorden wij in onze praktijk.
Disclaimer
Algemene Voorwaarden
Bestel- en leveringsvoorwaarden
Privacy document
© Copyright 2021 Lichaamsmeting.nl
Praktijk BCE en Natuurgeneeskunde
Is een Lichaamsmeting iets voor U? • Meet uw lichamelijke en geestelijke gezondheid • Waarom ben ik altijd zo moe? • Heb ik een vitaminetekort? • Is wat ik eet eigenlijk wel goed voor mij? • Deze en veel andere regelmatig voorkomende gezondheidsvragen beantwoorden wij in onze praktijk.
Disclaimer – Algemene Voorwaarden – Bestel- en leveringsvoorwaarden– Privacy
© Copyright 2021 Lichaamsmeting.nl alle rechten voorbehouden | webshop door Rickid webdesign